Hartelijk welkom op mijn web-site:

Ik ben in de mooie stad Groningen geboren.

Hier mijn opleiding aan de P.A. gedaan en ruim 30 jaar in het onderwijs werkzaam geweest.

Na een tweetal workshops, onder leiding van Herman Donkers, in de prachtige omgeving van Dalfsen ben ik zelfontdekkend bezig geweest.

Ongeveer 15 jaar geef ik nu cursussen en workshops. Deze workshops vinden plaats bij Steengoed Atelier Beernink te Hattem op de woensdag- en de maandagavond. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar; Het zijn cursussen van 6 weken.

 

een groot deel van mijn tijd breng ik in de natuur door. Zelfs in een middelgrote stad als Zwolle, waar ik woon, loop en/of fiets je zo de natuur in. Daarnaast ben ik al vanaf mijn vroege jeugd creatief bezig. Eerst sneed ik kleine bootjes uit boomschors en later begon ik met klei en hout te werken. Inmiddels is het alweer 25 jaar geleden dat ik in aanraking kwam met steen en dit heb ik vast gehouden.......

Ik speel graag met vriendelijk vormen en lijnen die vaak de abstracte kant op gaan. De beelden die zo ontstaan zijn meestal erg aaibaar. Naast het abstracte werk maak ik beelden die realistischer van vorm zijn. Voor mij zit het plezier voornamelijk in het laten ontstaan van de beelden. Mijn motto is dan ook:"Ik maak niet het beeld; de steen laat mij het beeld maken!"Dit plezier deel ik ook met de mensen die zich aanmelden voor de cursussen steenbewerking die ik twee keer per jaar geef, in voor- en najaar.

De steensoorten die ik bewerk zijn:

Albast, Diabas, Serpentijn, Marmer, Speksteen, Arduin, Frans kalksteen, Brauvilliers, Gasbeton

Momenteel ben ik bezig met een stuk Arduin en een stuk Pierre de Lens. Wilt u reageren, mail dan naar: infobobinbeeld@home.nl